Все про каву
Café con Leche - португальська або іспанська темна кава з додаванням цукру і молока.
Demi-crème - кава з вершками або молоком у рівних пропорціях.
Granita de Caffe - холодний еспресо, подається з льодом.
Айріш - кава з алкоголем і з збитими густими вершками. Подається у спеціальних айріш - келихах.
Амерікано, americano - кава еспресо, розведена водою. Американо готується на еспресо-кавоварки: бариста після приготування 30 мл еспрессо не вимикає кавоварку, а продовжує пропускати воду до отримання обсягу 120-160 мл
Глясе - прохолодна кава з кулькою морозива. Подається в айріш - келиху з трубочкою.
Доппіо - еспрессо подвійної порції.
Капучино - кава з збитим в гарячу піну молоком і пишною шовковистою молочно-кавової піною («капюшоном»). Свою назву вона отримала завдяки ченцям ордену капуцинів, які, згідно з легендою, першими придумали додавати в каву збите молоко. Капучино - найпопулярніший напій у кав'ярнях. Звичайна порція - 150 мл Рекомендована температура при подачі 60-70 градусів. Часто каву капучіно посипають корицею або какао.
Кон панна (конпанна) - еспресо з пишною шапкою зі збитих вершків, посипана меленою корицею. «Кон панна» в перекладі з італійського означає «з вершками». Подають еспрессо кон панна в чашці для капучино.
Коретто (corretto) - еспресо з додаванням спиртного. У північній Італії взимку готують коретто - кава з граппой. В Ірландії, щоб зігрітися п'ють каву з ірландським віскі.

Кава по-віденськи - еспресо зі збитими вершками, посипана зверху спеціями (ваніллю, корицею, мускатним горіхом, апельсиновою цедрою за смаком) і тертим шоколадом. У Відні кави дізналися завдяки оттоманським послам ще в далекому 17 столітті. Посли завезли його в місто і місцеві жителі, розсмакувавши, почали готувати каву вдома.
Кава, кава по-турецьки - чорна кава з рясною піною. Готується в посудині конічної форми, так званої турці або джезві на піску, на відкритому вогні, або на електричній плитці. При приготуванні часто використовуються спеції, такі як кардамон, кориця та інше.
Латте - кавовий коктейль, що складається з однієї частини еспрессо і двох частин прогрітого молока з піною. «Латте» (наголос на перший склад) - в перекладі з італійської означає молоко. Подають каву-лате в айріш-келиху або у високому келиху з трубочкою. Для аромату при приготуванні гарячого і холодного латте додають різноманітні сиропи, за винятком цитрусових, з-за яких молоко може скиснути. Часто пінку на поверхні напою прикрашають малюнками. Це ціле мистецтво, зване латте - арт.
Латте маккиято (маккіато) - не змішаний капучіно, молоко, молочна піна і кава лежать шарами. Маккиято в перекладі з італійського означає «плямистий». Подається у високому бокалі.
Лунго - кавиа менш міцна ніж еспресо, за рахунок більшої кількості води в чашці (50-60 мл) при тій же кількості меленої кави (7 гр.), але більш міцна, ніж американо. «Лунго» перекладається з італійської як «довгий».
Маккиято (маккіато, макіато) - стандартний міцний еспрессо, на який зверху кладеться барною ложкою крапелька дуже ніжної молочної піни (приблизно 15 мл). Це справжній італійський варіант, перекладається як «плямистий» - у наших кав'ярнях подається рідше.
Медовий раф - кавовий коктейль, винайдений в Росії в кінці 90-х. Він полюбився багатьом у нас, а тепер вже став популярний у всьому світі! Його особливість полягає в тому, що капучинатором в щільну густу піну збивають не тільки вершки, а змішані еспресо, вершки і мед.
Мокко - кава з додаванням шоколаду або, іноді, кави по-східному.
Рістретто - еспресо, зварена в меншому обсязі води (7 гр. кава на 20-25 мл води). Сама концентрована і підбадьорлива. П'ється без цукру. Вважається істинною італійською кавою і перекладається як «міцна». Подають рістретто в чашці для еспресо зі склянкою холодної води. Перед першим ковтком кави робиться кілька ковтків води. Таким чином відбувається запобігання обезводненню організму і омиваються смакові рецептори.